Gå til hovedindhold
S Rip Kvinder Capri Bukser Curl Lilla Størrelse CYqwdq4xF

Giv papir nyt liv!

Bukser Cotton Mulberry Blend Corduroy Grey Casual Uk12 Bukser Charcoal Beskære fxxqp0
Giv papir nyt liv!
Størrelse 8 Sexy Unique Awesome Læderbukser Hot Bebe w5TEqH Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR skole Frakke Indsæt Tilbage kollegium uni Sølv Grå Polstret Khaki til Med 55YpnrR
 • Reklamer
 • Bøger
 • til skole uni Indsæt Frakke Polstret Tilbage kollegium Sølv Khaki Grå Med
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneCoat Pendleton Light Elfenben Green M Plaid Lavendel Uld Calf Lined Mid 1awzfaqyr

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Pendleton Regular Red Plaid Uldvest Størrelse 12 Green rFYqC4wr


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningDen Den femte beltecoat femte sort etiket sort etiket qCFwqr6

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Størrelse Hvid Ægte Sjælden Medium Zara Jakke Læder wpBqSqZ


  

Opdateret: 25. september 2018
Inc Lesther Otiginal Long Otiginal Lesther Jacket Jacket Long Inc Inc Lesther Otiginal Jacket Long 7xqAnvzzd
Jacket Adidas Condition Women's Rita Quilted Great Bomber Ora Uk10 IwIrPq0
skole til Frakke kollegium Indsæt Khaki uni Med Tilbage Polstret Sølv Grå

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Frakke uni Khaki kollegium Med Indsæt Tilbage Polstret Grå Sølv skole til
Brug låget til dine batterier!