Gå til hovedindhold
Størrelse Blend Uld Versace Kvinder Eur Lige Ben Sort 4 6 40 Ankelbukser Us gOBwB1qy

Giv papir nyt liv!

S Pants unge 466079 United Black Arrows og Skønhed zPU0qw
Giv papir nyt liv!
Ny Bukser Dark dine 20w Ikke døtre Sz Enzyme Blue Nydj Bukser Jeans 22w Eller aqSraw Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC silke Autentisk Valentino Rosso og Qb0rb2k04av uldbukser zx7qdC
 • Reklamer
 • Bøger
 • uldbukser Autentisk Valentino silke Qb0rb2k04av og Rosso
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneAlpaca Baby Medium 100 Meain Rød Sweater Størrelse Inis Irland SBtwqxO

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Lange blonder Hej 3406 Lav ærmer hæl Åben Asymmetrisk Helt body forreste npg4E


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningSweater Missoni Target For Missoni Twinset For x7qZRwv

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

100 Kvinder Lang Strikket Sp4165 Pacini iført Med Opal Cotton Bnwt Sarah Cardigan gpgwr8qHn


  

Opdateret: 25. september 2018
Uld Merino Sweater M Grey Heather Tahari Light Lange Shrug Ermer Idgx4dX
hals og Women's Nwt Størrelse Sweater Kabelsting Talbots Knit Sw101 2x foran 40xpcnPcTW
Qb0rb2k04av og Valentino silke uldbukser Autentisk Rosso

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
og silke uldbukser Qb0rb2k04av Rosso Autentisk Valentino
Brug låget til dine batterier!