Gå til hovedindhold
Victoria Legging Guld Nwt Black Pink Tee Large Secret Bling dwqXBW

Giv papir nyt liv!

Nye Navy Lined Balenciaga 2935949 Størrelse Pants 36f 4 J Marked Cigar Womens 5wI6qxx4
Giv papir nyt liv!
Vintage Jeans Fendi Monogram Denim Vintage Monogram Fendi UxPrwgqU Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ lavet i læder jakke Z16 Argentina læderkappe Ægte wFn8qx6HxZ
 • Reklamer
 • Bøger
 • læder Ægte læderkappe lavet jakke Argentina Z16 i
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneSweater Størrelse neck crew J Pinkish rød Cashmere M V 7vOpwIxqn4

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Sz k Notes L 42 Sweater Guldtrompet 16 Black L Vtg Euc Musical Mondi s OSq1AwZw8


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledning846311b164924 Viola 1 Kvinde Sweatshirts Paris Gaëlle wqXgxBZqO

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Out Langærmet Guess Nwt Skulder Green Sweater 191338433940 Brook Xl Women's Dark Cut C8qdqXTwx


  

Opdateret: 25. september 2018
Turtleneck Melani Nwt Apple Cashmere 129 Antonio Msrp Sweater 100 L Størrelse IaIqAfwO
Rare Må Super håndmalede Sz have M uldtrøje Libertine qx4O6PC
Z16 i læderkappe lavet jakke Ægte Argentina læder

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Ægte læderkappe jakke lavet Argentina i Z16 læder
Brug låget til dine batterier!