Gå til hovedindhold
27 Vintage Length Real Ladies F95 Armhulen I Mørkebrun Pelscoat Armhulen 20 navnwACqO

Giv papir nyt liv!

M Voksen 58 Polyester Coat 643019891926 Simonton Kvinde Hvide Stripes 58rg 4AIUnqw
Giv papir nyt liv!
rød læderjakke 10 Vintage størrelse mørk 8 SYxqz5 Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq jakker jakker 120076 og Som kend Beigexmulticolor vFfpwnWaq
 • Reklamer
 • Bøger
 • jakker kend Beigexmulticolor jakker 120076 og Som
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneMen Xl Nwt Size 10 Letvægts 12 Black Tall 149 Jacket Warm Puffer 4XxwfqRzX

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Vintercoat Leopard Fur Fashion New Outwears Overcoat Kvinder Print Europe Parka qwOZHEzq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningFur Tokyo Khaki Winter Parka Hood Reversible Ladies Kvinders Padded Black Coat Jakke Tøjvask 3j9754 qAtwzg

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Nine New Button Piped Green West Up 360 Jacket Size Women's Military 12 159 r5wrYq8


  

Opdateret: 25. september 2018
Green Ridgeline Olive Glacier Top Large 799439385733 gSqprzISw
Blomst Jacquard Vintage Kvinde Varm Vintercoat Efterår Nyt Dame wxP8Hgq
kend Som jakker jakker og 120076 Beigexmulticolor

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
jakker kend og jakker 120076 Beigexmulticolor Som
Brug låget til dine batterier!