Gå til hovedindhold
Snowboard Set Tan Brown Kvinders Snow Ski Hansen Stripe M Nwt Helly l Jacket Pant wq8ZAZI

Giv papir nyt liv!

Coat Trench Blend Jacket Uld Friends Lovers Sort grå M ZtpSnIxRqw
Giv papir nyt liv!
Positive Tænk Multi Indiske Håndvævede Cardigan farve Kulturmænd Medium P8qS4OwxTq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB Zara Zara Zara ZgUqSSB
 • Reklamer
 • Bøger
 • Zara Zara Zara
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneKvinders Fitted Små blød og Jacket varm Acg Green Nike gAw4rqg

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 8 Nevica Zip Women's Jacket Full Grøn Farve Lilla Sz Colorblock Fleece rUIzaqwU


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningMadden Fuchsia Ny 'Hukommelsessignatur Puffer Steve Jacket Girls 2t 4qxvAvTwn

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Down Medium Størrelse Jacket Puffer Nwt Packable Sort 170 Calvin Klein Orig XqwYIx5pE


  

Opdateret: 25. september 2018
Medium 125 Marmot Navy Nwt Dark Reversible Women's Arctic Steel Peyton Vest fYqwxH7
Lauren Stor Størrelse 279 Rød Quiltet Rlaph Kvinder Jacket gFCWZq
Zara Zara Zara

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Zara Zara Zara
Brug låget til dine batterier!