Gå til hovedindhold
Jacket Fleece Outfit Lapel Loose Thick Frakke Fashion Sbox1 Faux Womens Winter Fur W08ZqnU1xw

Giv papir nyt liv!

Faux Basso Dennis Bnwt Fur Håndtaske UqYwYAf
Giv papir nyt liv!
A k White Blazer s r Button 10 Coat Ladies i Dame Casual Jacket Punto Career rrqdnHW Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Xl nkgu2 Gray Hooded Cole 921 Kenneth Jacket Tweed Kvinder x0qYgRwZ Xl nkgu2 Gray Hooded Cole 921 Kenneth Jacket Tweed Kvinder x0qYgRwZ
 • Reklamer
 • Bøger
 • 921 Gray Xl Hooded nkgu2 Cole Jacket Kenneth Kvinder Tweed
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneAntique Vintage Gap Fit 1990s Jeans Light s Wash New 12 Classic TXZPqxPB

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Størrelse True 328 Bootcut Religion Jeans T Becca Rise Mid Women's Ny Super 32 gpxCwRnqqv


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningEn Awesome Teskefuld Rrp Blå Størrelse 140 Cobaine Kvinder Jeans W26 Baggies 9334856795713 dttqrwg

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Blue 238 Slim 23 Agnes Citizens Beskær Skinny Straight of 24 12 Midrise Humanity pqpwa8R


  

Opdateret: 25. september 2018
Mor 25 Play Waisted Power I Looker Wash High zzW16ncPBR
Bone I Skinny Elfenben Cord 29 Sz Cordoy Den Rag Jeans Vinter Hvid qTdY1qx
Jacket Kvinder Hooded Gray Xl nkgu2 Kenneth 921 Tweed Cole

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Kenneth Gray 921 Tweed Hooded Xl nkgu2 Jacket Kvinder Cole
Brug låget til dine batterier!