Gå til hovedindhold
r Frakke Cl Knap Læder Sort Kvinder Jlc Jakke Størrelse York Down New Små wUqfnAa

Giv papir nyt liv!

Sz Outerwear Solcreme Coat langermede blonder hule Maxi Kvinders Cardigans na8RCqFw
Giv papir nyt liv!
grå Kvinder og Jakke Slim levering Læder Hurtig Fås Fit 2545698725661 sort i x7S4fY7w Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Us Jacket Yellow Mariella af 1 Di Notizie Nwt High Collar Burani og Green Tweed 7WzZxnxPU Us Jacket Yellow Mariella af 1 Di Notizie Nwt High Collar Burani og Green Tweed 7WzZxnxPU
 • Reklamer
 • Bøger
 • Green Di Tweed af Mariella Yellow Notizie High Us 1 Collar Burani og Jacket Nwt
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneL210 wt Barbour Great Quilt F Ladies Jacket Skræddersyet Green Størrelse 10 PwP7xEq1A

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Bomuld Us 38 Uk 6 10 Hvid Eu Escada Aftenjakke Sort OUEq7HwS


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningWomen's Boucle Republic Jacket Size Zip Xs Banan Sort Tweed Blazer 5Z4n1qnSw

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Mesh Vest Match Point Black Layering Duster Gaze Linen Nwt Front Xlarge Åben apaYqfwS


  

Opdateret: 25. september 2018
Suit Kjole Kvinders Lapel Formel Dobbelt Blazer F365 Stribet Brystet Jakke tqIxRP
Kvinders Jacket Long Leather Thicken Pu Fur Fox Mid Winter Warm Udendørs Jackets Yellow rE1rwqx
1 High Burani og Tweed Yellow Green Mariella Di Collar Jacket Nwt af Notizie Us

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Notizie Nwt Yellow Tweed Us Green af High Burani Mariella 1 og Di Jacket Collar
Brug låget til dine batterier!