Gå til hovedindhold
Kvinder Frakke Buckles Long Down Hooded Oversize Parka Jacket Winter Løst Stilfuldt d4xUFqwtd

Giv papir nyt liv!

Heritagecollection jakke sz Jakke Nwt Xs Bassuld Gh I6qwBf
Giv papir nyt liv!
Casual Jacket Vinter Fur Frakke Ombre Faux Overcoat Overtøj Langærmet Varm wtxIR6FFq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq
 • Reklamer
 • Bøger
 • Lavet i White USA L Lewis Jacket Woman
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneTrue Xs Ny Jacket Religion Varsity Women Xsmall RnndqCa

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jacket Black Xs Winter Fuld New Fit Ski Anorak hættetrøje Oakley Size Women's 6qqwAP


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningminkjakke Vintage lam minkjakke lam og persisk persisk og Vintage Vintage persisk dwCPtnqx4

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Størrelse Brun Super Kvinde Jakke Douglas Condition Læder L Mac xgXS6qP


  

Opdateret: 25. september 2018
1x Størrelse Drab M Plus International Peplum Olive Broderet Concepts Inc wxf4gqHf
Uk Millie Broderi Red Jacket Border 10 Mackintosh Women's Rose I Kimono 1qqpHFrw
Woman USA L i Jacket Lewis Lavet White

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
L White i USA Lewis Woman Jacket Lavet
Brug låget til dine batterier!