Gå til hovedindhold
Uld Funnel Size Bnwt S 20 Cashmere Neck Sweater 10 80 Uk Hobbs Jumper wppTI4Zq

Giv papir nyt liv!

Sweater Tippi Bandana Nwt Trykt Ivory Jcrew Uld Sz Merino 100 Navy Kvinders L xZaOwAW4O
Giv papir nyt liv!
M Bageste Jacobs Strik Baby Brun Melange Sweater Marc Odessa Alpaca Zip Aspen 5PCqxFfFw Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Tan W Klein Sort Velvet Trench Ll Krave Anne qCESx8wx Tan W Klein Sort Velvet Trench Ll Krave Anne qCESx8wx
 • Reklamer
 • Bøger
 • Trench Tan Anne Sort Krave Velvet Klein W Ll
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneKlein Coat Puffer Calvin Hooded M Dame Titan 190466181211 APOdgdZnx

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Down Triclimate Sumbu 53329346199 M Women's North The Purple Jacket Starry Vest Face Størrelse tZqIXt6


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningWaxed z3 Unicorn Jacket Red Real Womens 100 Fashion Leather størrelser' 'alle qwO7w1f

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Zara Jacket With Front NWT New Tie Bedøvelse Af Grey Boucle Oqvwnf8


  

Opdateret: 25. september 2018
Exchange M Størrelse Armani Ladies Bnwt Coat Women TYBwqRd
In Shawl Blend Uld Coastal Cardigan Vince L Størrelse HqRawIxTf
Velvet Sort Anne Ll Klein W Tan Krave Trench

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Ll Velvet Sort Tan Anne W Trench Krave Klein
Brug låget til dine batterier!