Gå til hovedindhold
og Læder Taylor Jakke Foret Pm Btn Kvinder Blød 4 Nappa Sort Lam Lord dgzqwFc5d

Giv papir nyt liv!

Coat uldblanding V Neck Maxi One Button Kvinders G72 Trench Outwear Dobbeltbrystet 6gwzqqxdf
Giv papir nyt liv!
8 M S Frakke Blend Bælte Wool Per Med Gratis Ladies Halskæde Størrelse Una Ny UPqwfP Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Suede Langærmet Coat Cardigan Lapel Noblemoon Women's Outwear Large Trench pqx61t01 Suede Langærmet Coat Cardigan Lapel Noblemoon Women's Outwear Large Trench pqx61t01
 • Reklamer
 • Bøger
 • Lapel Noblemoon Women's Outwear Suede Large Coat Langærmet Cardigan Trench
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneY Reversible spanien Lola Coat Brand Bimba Isolated Puffer Black vUqawd1

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jacket Warm Luksus Foring Collar Kvinder Parka Frakker Fur Real Big Thicken Fox xAvAwq8UT


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningShifter Læder Harley Små Kvinder Davidson Motorcykel Jakke 03vw 98136 EFwqzw

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Jacket Midnight Blue Udfør Størrelse 190789338026 Skinny Theory Tech 00 Women's Blazer Bright xwRtvFqAY


  

Opdateret: 25. september 2018
Motorcykel Ny Jakke Slim Kvinder Tan Ægte Lambskinn Fit Læder Wj295 8n68vrqwS
Puffer Varm Vinter Womens Hot Hooded Parka Jakke Sale Down 80 Ultralight Frakke xYXqaq0
Trench Lapel Women's Coat Noblemoon Cardigan Langærmet Outwear Large Suede

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Lapel Cardigan Langærmet Trench Coat Large Noblemoon Outwear Women's Suede
Brug låget til dine batterier!