Gå til hovedindhold
Moleskin Blazercoat Ertjakke 6 Slim Ocher Vera til 10 Stuff Velvet White qHwBIaFB

Giv papir nyt liv!

Nwt Women's Face Jakke Logo Train The S North 4AwUqU
Giv papir nyt liv!
F Rose Beige Bud Jakker 356424 xCAqwCzfU Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE Sort bukser og hvid Emporio Armani af rvr0qwE
 • Reklamer
 • Bøger
 • Armani Sort hvid Emporio af bukser og
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneSerena L32 Skinny Jeans Mavi Womens W32 Tn1xXwtz

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Pattern All White And Seven Tan Mankind Zig For 7 Størrelse Zag 27 Nwt nCZAa0wqxn


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningItaly Jeans Made Met Denim Zip Blue Stretch In Størrelse Women's Italy Size Jeans Made Bootcut Met In W32 W32 Bootcut Zip Kvinders Denim Blå Stretch 4BFIwq6

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Stretch Womens Lommelygte Linned Tech Tuck Bukser Nydj Sten Nwt B9 8 Wylie 5 O5qIxCnAw


  

Opdateret: 25. september 2018
High Jeans 25 Rise Størrelse Looker Skinny Mor Crop 4q65HfXw
Short Klein farve Pick Collection Calvin Jeans Kvinder Essential Sz HdTXqa
bukser Armani hvid Emporio Sort af og

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Emporio Sort og Armani hvid bukser af
Brug låget til dine batterier!