Gå til hovedindhold
USA White Woman Jacket Lewis i L Lavet ZXR1dx4wq

Giv papir nyt liv!

Xs Vintercoat Lap Størrelse Green Fyldt Project Ladies Down Angeles Los Olive fdPw88qRB
Giv papir nyt liv!
Jacket Style Motorsykkel Armani Classic Timeless Kvinders Gorgeous tq8w1f Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Soft Jacket Womens Gæt Shell stor 045PFxw Soft Jacket Womens Gæt Shell stor 045PFxw
 • Reklamer
 • Bøger
 • Gæt Soft Shell Jacket Womens stor
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneRed Morrison Ladies Sheep Læder Ægte gangen gang Jennifer Ny om En Jakke HqS7Ux

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jacket Small Kvinder Face North Størrelse S Hoodie Ventrix Zip 737566092469 Blue Nwt Fuld 8TZqw


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningMotorcykel Naked Jakke Udsalg 01 Premium Lj709 Ladies Classic Leather xng7BW1q

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Uld L Kvinder Sz Cashmere 46 Frakke Eu Isabel Jakke qxpwgzRn


  

Opdateret: 25. september 2018
Blomster Synchilla Women's Patagonia Fleece I M Fremragende Tilstand Størrelse Pullover x7Iwq5OPFw
S283 Overcoat Chic Coat Kvinder Mid Winter Tassel Batwing Sleeve Langjakke Fur vUqwT
Gæt Soft Shell Womens stor Jacket

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Gæt stor Jacket Soft Shell Womens
Brug låget til dine batterier!