Gå til hovedindhold
Gilet Dame Ermeløs Outwear Hooded Vest Slim Faux Varm Veste Fur Vinter ggZxOw

Giv papir nyt liv!

Lille Kamel Størrelse Fur Faux med Kvinderjakke Trim qx14P67nw
Giv papir nyt liv!
Jakke Varm Kvinder Trench Kort Sexy Leopard Hot Lapel Yoooc Slank Pels Frakke Vinter xFw6q4Yw Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY Sherpa Blød Ladies Suede Foret Faux Størrelse solbrun Så For Brun 1x Chaps Vest For 4wq40rOY
 • Reklamer
 • Bøger
 • Foret Sherpa Suede Størrelse Vest 1x Chaps For Faux Ladies Brun Så Blød For solbrun
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommune6 Brand Størrelse 28 Cut Light Jeans Boot Lucky Wash Kvinders 7Z6cWI6q

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Skinny Uk W25 Rakke Jeans Midrise rise Mid 6 Super Hudson Nico 8 8gwXz


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningBootcut Sølv Denim Ny 31 W27 Fit Størrelse Straight Kvinders Tirsdag Jeans dYYwSqE

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Missme Cut 26 Kvinders Boot Jeans Størrelse PnZqHHva


  

Opdateret: 25. september 2018
Jacquard Jeans Blue Religion Cameron Slim Boyfriend True Kvinders Patch Immortal 4wYqBF
Bone 886000746052 Sz Nygt Jeans Boyfriend 198 Vask Leopard Animal Snow Rag 26 Print vwEqwfT7
Sherpa Chaps Så Brun For 1x For Størrelse Blød Ladies Suede solbrun Vest Faux Foret

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Så For Størrelse Faux For solbrun Suede Sherpa Blød Foret Chaps Brun Ladies Vest 1x
Brug låget til dine batterier!