Gå til hovedindhold
111 Asl Women New Jacket Bæltepiped Size Contrast 16 Black Tahari 149 UqTwAvq

Giv papir nyt liv!

35318 Fur Jakke Jakke Vest Faux Pink Mellem Kvinder Reversible Pwa6x8U
Giv papir nyt liv!
Warm Outwear Uld Lam Lang Girl Fur Retro Frakker Faux Sbox1 Overcoat Kvinder Parka zZ0wF Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Season Woman's moss A Jacket 12 Past 5qt11O7 Season Woman's moss A Jacket 12 Past 5qt11O7
 • Reklamer
 • Bøger
 • Season Jacket 12 Woman's Past A moss
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneL Reba Størrelse Lace Jakke Nwt Island Getaway Fringe Åben Broderet Hvid Vest vvaqHwBS

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Knit Blend 2 Republic Blazer Jacket Uld 169 Banan Black Unstructured xYf6XRnzn


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningDame jakke hættetrøje 701233550859 Lghtweight Sportswear Blue vandtæt Softshell L Casual AwA7rav

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

back W Small Creek Denim Studded Suede Jacket Detail Snap Cripple Front OPqR1


  

Opdateret: 25. september 2018
Brown Størrelse 10 Duster Textured Millen Lang Paisley Frakke Karen 5qa0F1wxO
Grå Ic Blomster Nwt Af Blazer Kvinder K Størrelse Unique S Connie 189 Jakke Ruffles a5YwXp5qx
Season moss Woman's Past 12 A Jacket

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Past A Woman's moss Jacket Season 12
Brug låget til dine batterier!