Gå til hovedindhold
Bnwt 3272 Pacini Grey Linned Kvinder Ryon iført Nylon Strik Sp Jumper Sarah Top xwqO7

Giv papir nyt liv!

Rød Light 3155 Back Knit Womens Ch Cardigan Cobblestone Lille Zip Cabi Style awCqqA
Giv papir nyt liv!
Logo Sweatshirt Autentisk Pink Crystal Vivetta Qipei Baby Fx0w6qfn Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Rrp Muubaa Sort Us6 I Jacket Eu38 Uk10 620947457363 370 £ Læder Biker 8wrqxA8 Rrp Muubaa Sort Us6 I Jacket Eu38 Uk10 620947457363 370 £ Læder Biker 8wrqxA8
 • Reklamer
 • Bøger
 • Sort Muubaa Us6 Uk10 £ Rrp I Læder 620947457363 370 Eu38 Biker Jacket
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneLeather Trim Kvinders Fur Faux Jersey Tavora Regatta Med Fleece Quilted And 4zwdp84xAq

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jakke Casual Business Cool Weekend Boden Blazer Tweed Kontor S 4 Frayed xnpAqaI


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningLæder Tassels Fringed Biker Kvinder Pu Motorcycle Jakke OZFq81x

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Jakke Cotton Rally Frakke Kantha Flower Indian Kvinder Håndlavede Langærmet O68zTnTq


  

Opdateret: 25. september 2018
Zip Kom Sweater Active sammen Ctc Jacket Hoodie California Up Fleece Womens nCYUBC6r
Top Lined Vcj8 Vintage Hippy Jacket Coat Cotton Boho Håndlavet Fleece Patchwork FF8qXOw
Eu38 Biker Jacket 370 I 620947457363 Læder Sort £ Rrp Muubaa Uk10 Us6

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Muubaa Eu38 Uk10 620947457363 Biker £ Jacket 370 Sort Us6 Læder Rrp I
Brug låget til dine batterier!