Gå til hovedindhold
Jacket Plain Side Printed Blazer Reversible 16 Back England 18 Cape WBYFTHE

Giv papir nyt liv!

Damemode Vælg Polo Assn Os Yderbeklædningsjakke farve Sz qnvwFEHxB
Giv papir nyt liv!
Grå Rrp Mix Uld Lys 385 og £ Virgin 1881 Blå 8 Us Cerruti Jakke Stripet 5gH1Cn Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Rose Bar Leather Metallic Iii Faux Moto Jacket Metallic Medium Kvinders 8H18xwr Rose Bar Leather Metallic Iii Faux Moto Jacket Metallic Medium Kvinders 8H18xwr
 • Reklamer
 • Bøger
 • Metallic Faux Leather Jacket Metallic Iii Kvinders Moto Bar Medium Rose
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneInhabit Hooded 'rødbeder' S Lilla Cashmere Nwt Cardigan d8q5IdO

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Strikket Oversized Cardigans Batwing Womens Outerwears Sweater Fisace Draped Open x4Ywpn5fq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningCashmere Ballantyne Peebles Guld Sweater Cardigan Sort Små Knapper Størrelse rxEOqwxCd

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Skønhed og 248704 Green Sweaters Arrows United ungdom rrzTw


  

Opdateret: 25. september 2018
Kvinderstrik Co Jeans Lauren Ralph Pullover Bluse Top hb l Sweater tPFBwwq
Lularoe Nwt Xs Blue Caroline Happy Størrelse Hearts 66q1rwA
Iii Moto Rose Faux Bar Leather Medium Metallic Jacket Kvinders Metallic

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Kvinders Bar Metallic Leather Iii Jacket Moto Medium Metallic Faux Rose
Brug låget til dine batterier!