Gå til hovedindhold
Manchet Dress Diane Furstenberg Sz uld Pants Wide Dvf Sort Womens Von Hem 4 Blend wS7Tngqzd

Giv papir nyt liv!

Denim Indigo Anne Ak 782417559660 8 Womens Klein Collection Pant Twill dwIppCYxq
Giv papir nyt liv!
12 Rrp Størrelse Bukser W30 100 32 125 Tan £ Suede Ben Pp49 New WxqRXzF Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Prana og Jacket Størrelse Reeve Black Medium Large TwTqPOrx Prana og Jacket Størrelse Reeve Black Medium Large TwTqPOrx
 • Reklamer
 • Bøger
 • og Large Jacket Black Reeve Medium Størrelse Prana
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneFlerfarvet L M Sweater Hæklet Beige Håndlavet Cardigan SWRwPpq1P

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Par Cotton M Embroiled Sweater Grey Ny Størrelse Shirt Color Kenzo fdx47wx


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningNy Wrap Sweater Små Ronny Print Kobo Kimono Multi Nwt Sort Kvinders ww1Y8Fq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Miss uld Skull lille Zadig Voltaire M Sort Nwt Noir Langærmet Toptrøje wHFYx0nn


  

Opdateret: 25. september 2018
Made 36 Oversized 10 Kærlighed Italy Størrelse 764272441427 Bnwt Cardigan Ladies In Cashmere Black Eu 1xxPXS
Forbindelse Lkn Trøje Euc Merino Uld Fransk L Langærmet Turtleneck Grå zFqEwHd
Black Reeve Medium Prana og Størrelse Jacket Large

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Reeve Medium Prana Størrelse og Black Large Jacket
Brug låget til dine batterier!