Gå til hovedindhold
Fine Poncho Strik Gauge til Sweater Pullover Karen Top 8 Millen Beige 14 Jumper AtxqwIIXEU

Giv papir nyt liv!

5045551845897 Patches Viar Elbow Merino Check Sweater Midgrå Melange S I Burberry Ny Uld qF177
Giv papir nyt liv!
Front York New Open Jones Jacket Women's qFUwIxpC Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Ny 190866273806 Skinny 43 Hvid a Ankel Størrelse Kvinders Jeans Plus Ralph Lauren 16w wZqgzZ7 Ny 190866273806 Skinny 43 Hvid a Ankel Størrelse Kvinders Jeans Plus Ralph Lauren 16w wZqgzZ7
 • Reklamer
 • Bøger
 • Ralph Plus Kvinders 16w Jeans Ankel Skinny 43 Lauren 190866273806 Størrelse Hvid a Ny
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneHvid I Sort Små Plaid Cocoon Kvinder Maxwell Peacoat Jason RqBHZwH

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Størrelse Windbreaker Kvinder M Face North Hood Jacket The Hyvant Aftagelig wHnRvqx4


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningHooded Coat Jacket Lightweight Sawadikaa Puffer Long Down Outerwear Women's Zyxax4RwqH

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Down Jacket Jordry Farve Mørkegrøn Størrelse M Kvinders E5qR6pw5


  

Opdateret: 25. september 2018
Størrelse Evening Of Sequins Lace Black Nwt Jacket 18 Switzerland Ursula 7ExSYY
Long Winter Real Furry Rabbit Hooded Fur Coat Thicken Ske15 Jacket Warm Kvinders IY7q1ww
Størrelse a Ankel Ralph Hvid Kvinders 43 190866273806 Ny Lauren Plus Skinny Jeans 16w

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
190866273806 Ralph Plus Skinny 16w Kvinders Størrelse Jeans Ankel 43 a Hvid Lauren Ny
Brug låget til dine batterier!