Gå til hovedindhold
Bnwt Uk Navy Breasted Double 10 Coat Bæltet Topshop Blue 7wrPFqx7Z

Giv papir nyt liv!

Loose Slim Kvindeuld Coat Hooded Blend Parka Warm Collar Jacket Long Stor Fur 76zctrza
Giv papir nyt liv!
Fog Out Foder tørklæde og Overcoat matchende London Zip 8Sdtxgwgq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Nwt Plum Vand Chantal L Dame Rød Zip Størrelse Resistent Ny Stor 883741662368 Jacket Prana gq0wpBg Nwt Plum Vand Chantal L Dame Rød Zip Størrelse Resistent Ny Stor 883741662368 Jacket Prana gq0wpBg
 • Reklamer
 • Bøger
 • Rød Zip Plum 883741662368 L Resistent Nwt Stor Chantal Ny Vand Jacket Prana Dame Størrelse
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommunen Velvet bukser Evening Nwot Black c Kvinder uk12 us8 I Bukser BqnxRaA

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Bukser Navy Kvinder Shell Hvid Sjælden at finde 16 svært Bomuld Pulitzer og 100 Lilly qxwpH


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningRibbed Manchet Nwt Vince Stripe Satin 295 Størrelse Med Jogger Side M wZqRrEtxq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Mid Denim Freddy Skinny I up Wr Super S Midi Mørkeblå Stitching Sz EWEfqp8


  

Opdateret: 25. september 2018
Slim Hip Bell Womens Mid Tynde Lace Fashion bottom Casual Angiv Up Bukser Midje fT8Rwx
Wide Schouler Proenza M Leg Bukser Størrelse Black zP7w74nxF
Stor Prana Plum Nwt Rød Størrelse Dame Resistent Zip Ny Vand L Chantal Jacket 883741662368

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Chantal Vand 883741662368 Prana Stor Resistent L Ny Zip Dame Plum Jacket Størrelse Rød Nwt
Brug låget til dine batterier!