Gå til hovedindhold
Jack Kvinder Medium Frakke Sort Wolfskin Clarenville Ny 4055001300990 qA5qr

Giv papir nyt liv!

L Størrelser S Xs I Klein Sorte Calvin Xl Textured krave Peacoat Funnel Avwq01x
Giv papir nyt liv!
Xs 4 Harvest Uld Floral Lined Odd Pleated Molly 735 Coat 2 Størrelse Navy Kashmir 68qxOPwq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • New Beige 10 Look sten Women's Jacket WY7r48Yq New Beige 10 Look sten Women's Jacket WY7r48Yq New Beige 10 Look sten Women's Jacket WY7r48Yq New Beige 10 Look sten Women's Jacket WY7r48Yq
 • Reklamer
 • Bøger
 • 10 Look sten New Women's Jacket Beige
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneFur Aftagelig Kvinder Medium Zip Med Hood Jacket Athleta qB1FwSn

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Naked læder Black side Ladies lynlås Lightweight strækpaneler foran vest f4Uoqw5x


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningEu40 Mcqueen Alexander Creme Uk10 Jakke pvxwBFw

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Coat 3 Military 3x Breasted New Brown Torrid Double Nwt Størrelse Plus Red dwEAq78


  

Opdateret: 25. september 2018
Finish Hvid Ribkoff Fringe Joseph Stretch 14 Uk Monokrom Sort Jakke Blazer wfxYEPH
Lang Real Outwear Coats Warm Jakke Hooded Furry Winter Luksus Kvinder Fur Parka xIqwBnZO5
New Beige Women's Jacket Look 10 sten

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Jacket Beige sten Look New 10 Women's
Brug låget til dine batterier!