Gå til hovedindhold
winetasting Vipen Violet Kvinder Skirt noos Clothes Vila xYwEqXvv

Giv papir nyt liv!

Outwear Solid Strikket Ny Kvinder Warm Mid Collar Cardigan Cloak Damer Long Fur PgqqTE
Giv papir nyt liv!
Womens Buchman Down Dana Sz Orchid Pink Blazer Karriere Silke 100 12 Jacket Button 5qxFRdwF1 Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44 Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44 Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44 Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44 Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44 Med Med Wilson Grøn Fringe Læderjakke Vintage Størrelse t18w44
 • Reklamer
 • Bøger
 • Med Vintage Grøn Størrelse Med Fringe Læderjakke Wilson
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneCapri farvet Jeans Women's Mid Davidson blå Størrelse Harley Foretrukne 6 CHWwtqUC

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jean Medium Luna 24 Wash Split Cropped Kvinder Størrelse Cuff 3x1 Skinny Nyc Blå IOxgBwqn0


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningDenims Marant 24 Isabel Beskåret Bukser Størrelse Pradley Etoile Jeans Xw8dHw

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Jeans Bukser Vintage Denim Kvinders Bell Trendy 70s Flared Waist Light Bottom High 1FqqPY


  

Opdateret: 25. september 2018
Ankel Flawless High Rise Joe's Hvid Nwt Kvinder Skinny Jeans 31 Størrelse EtfXqxRwY
29 7 Bootcut For Jeans menneskeheden Størrelse Kvinder hele wO76w1
Med Grøn Vintage Wilson Fringe Med Størrelse Læderjakke

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Vintage Med Wilson Med Fringe Læderjakke Størrelse Grøn
Brug låget til dine batterier!