Gå til hovedindhold
Dot Designer 100 Størrelse Talbots Polka Lined Blouse Tank 6 Silke wPqIp

Giv papir nyt liv!

Størrelse Tf 4 Læder Atelier Brown Kvinders God 14 Stand Jakke Uk12 fXdqgYx
Giv papir nyt liv!
Faux Bomuldspadset Etnisk Overcoat Jacket Mid Long Coat Hooded Kvinders Fur Collar EFqdwZEv Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Lille lang Andrew dunjakke Loden Marc Dame wYEEqUxXA Lille lang Andrew dunjakke Loden Marc Dame wYEEqUxXA
 • Reklamer
 • Bøger
 • Lille Loden Andrew Dame dunjakke lang Marc
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneAnorak Silver l Secret Show Jacket Metallic Victoria Campus Fashion M Pink 2018 8PxHYp

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Trench vintertykke Fur Bæltejakke Collar Ny Parka Kvinders Big Coat uldblanding dOxwq7qYv


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningVarm Kvinder Parka Jakker Fur Hooded Vinter Langærmet Outwear Jakke Poncho q8TWtwgnrT

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Mel Dames Grå Træjakke Flere Grau 22 0036 Navigation BqTwXfH


  

Opdateret: 25. september 2018
Jacket S Senneps Small Størrelse Short Bnwt Loose Zara OwIxqBgg
Coat Overcoat Faux Luksus os xxl Xxs Kvinders Overtøj Trench Jakke Fur Parkas C855qx06
lang Marc Dame Lille Loden Andrew dunjakke

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Lille Dame lang dunjakke Loden Marc Andrew
Brug låget til dine batterier!