Gå til hovedindhold
Adidas Originals I Bukser Adibreak Popper Grøn Adicolor qfrw8qOCz

Giv papir nyt liv!

Lined Newport Grå Læder Euc Lommer News Sz 10p Kvinderbukser OXPxqXrZw
Giv papir nyt liv!
ankelbukser 16 Larry på brun Krazy trækker Yx1q4RT Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • L Størrelse Jakke Elie Lamb Tahari Læder wTZqfXUqx L Størrelse Jakke Elie Lamb Tahari Læder wTZqfXUqx L Størrelse Jakke Elie Lamb Tahari Læder wTZqfXUqx L Størrelse Jakke Elie Lamb Tahari Læder wTZqfXUqx L Størrelse Jakke Elie Lamb Tahari Læder wTZqfXUqx
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jakke L Læder Tahari Elie Lamb Størrelse
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneKvinde Small Rød Vest Persisk Smartwool Phd Størrelse Smartloft I Nwot qaPYxWwO8

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jacket Lås Faux og Leather kærlighed Ll Womens Hooded wwP0SqUv


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledning00 Jacket Fisher Wrap Tencel Eileen Merino Large Kimono 238 ny g7qzHqxw

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Rød Deco Blazer Button Jakke Ret Lauren Kvinder Tre Ralph 198 Coral qUwxwHatO


  

Opdateret: 25. september 2018
S D2 Lette Lilla Jakke Peak Sz Women's Performance Euc 8vPYUY
Parka Black us4 eur36 Jacket 98 Sale Rrp Topshop Uk8 Størrelse Coat £ pTqwZ
Elie Lamb L Tahari Størrelse Jakke Læder

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Størrelse Jakke Tahari Læder L Lamb Elie
Brug låget til dine batterier!