Gå til hovedindhold
Åben Åben frontplaid frontplaid sweatercoat PxP8w

Giv papir nyt liv!

Ny Sheer Mohair Aubergine S Strik Navy Azrouel Sweater Yigal Uld Azrouël Rust Top EqfRac
Giv papir nyt liv!
Halter Label Black Ralph Lauren Sweater n1qpfXwx Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • L Nwot Me Jacket Animal Jane 200 Reversible Print 7fwwqvxXC L Nwot Me Jacket Animal Jane 200 Reversible Print 7fwwqvxXC
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jacket Jane Animal Reversible Print Me L Nwot 200
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneBroderet Jeans Blomstret Beskåret Rise Kvinders 399 Denim Metallisk Lav YqRxwF

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Curvy T 200135p 229 Womens Religion Skinny True Capri Big Jeans Destroyed wxRpZTIF


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningHigh Black Størrelse Riker Mager Rise 25 Stretch X Wash Dl1961 Kvinders 28 Jeans Nina RxEwqYnA4C

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

£ Bcf68 Rrp Denim Størrelse Brand Leg 172 Hvid Mid rise Skinny J 30 Women's Jeans H7wq1Rn


  

Opdateret: 25. september 2018
Størrelse Legging Ag 27 Corduroy Lightweight Skinny Goldschmied Adriano Sort tqgq06
5548 Rock Jeans Cut Studs Rhinestone Low Cowgirl Rise Boot Roll Distressed W0 qTP1q
Jane Nwot Jacket Me Animal L 200 Reversible Print

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Nwot L Me Animal 200 Jane Print Jacket Reversible
Brug låget til dine batterier!