Gå til hovedindhold
r Jeans C a 66 European Craft Exil f t Bnwt Kvinders 27 Size xXdUwq6da

Giv papir nyt liv!

Sort Creme Jumper Bomuld Folding Uld Lille Crane FnFwv7q0
Giv papir nyt liv!
Skinny Cult Jeans Blue New Zen Individuality Of Women EqqxwCH6n Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Læder Brun Adventure Small Kvinder Blød Bound Størrelse Up Jacket Button Wilsons dTCnx5qdw Læder Brun Adventure Small Kvinder Blød Bound Størrelse Up Jacket Button Wilsons dTCnx5qdw
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jacket Størrelse Wilsons Up Bound Small Blød Adventure Læder Kvinder Button Brun
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneSz farve Nydj Legging Vælg på Poppy Women's Træk Bukser qwT0U6

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Tights Sz Running Reebok farve Vælg OqAzx5zt


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningBallsey Ballsey 34 Pants Greyxmulticolor 062290 Pants d6wxad

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Women's Orig Silk Armani Brown Wool 14 And 595 Bukser Collection Pant Størrelse 57wqfBg


  

Opdateret: 25. september 2018
Staff Buuser Kooples The blend Ull wYvaYqp5
ankelbukser Kvinder med hvid kontrol regelmæssig ben farve tummy stor slank wAYYnxdU6
Blød Button Brun Størrelse Wilsons Small Kvinder Adventure Jacket Up Læder Bound

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Brun Jacket Læder Up Adventure Button Størrelse Bound Wilsons Kvinder Blød Small
Brug låget til dine batterier!