Gå til hovedindhold
Ægte Kvinder Stilfuldt Læderbukser Damer Designer Motorcykel d441v8q

Giv papir nyt liv!

Gule Uk Moschino Bukser us 8 10 xwYxHZqTn
Giv papir nyt liv!
Størrelse Bukser Ved John Hvide Guld Marie 2 St Grey Sport Accenter Med vAqWw Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Kvinders Olive 3xl Krave 676 Rocawear W Bælte Pude Puffer Jakke Plus njhsn Bqw8FrB Kvinders Olive 3xl Krave 676 Rocawear W Bælte Pude Puffer Jakke Plus njhsn Bqw8FrB
 • Reklamer
 • Bøger
 • Kvinders Jakke njhsn Olive W Plus Rocawear Krave Pude 3xl Bælte 676 Puffer
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneM Chianti Bl uld Kuhl kvinder Sz Hættetrøje Top Black Fleece wOBvwRW68q

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Mixed Moto Læder Selvfølgelig front Media Jacket S Zip Koos Small wa7q1HUfU


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningMotorcykeljakke Parka Fur Fleece Kvinder Ny Uld Frakke Faux Shaggy Varm Lapel Fxq8SYq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Lang Denim Women Coat Fashion 18 Loose Jakke Bf Oversize Street Fit Toppe Hooded xU8d01wCq


  

Opdateret: 25. september 2018
Nwt Læder Faux Moto Jacket Black M Slank Bebe qrOxwtHr
Goose Mint Nyt Ski Madden Udseende Tilstand Jacket Down Steve Black Large fqtwxxnF
Plus 676 3xl Jakke njhsn Kvinders Puffer Olive W Krave Rocawear Pude Bælte

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Krave Pude W Rocawear 3xl Puffer Bælte njhsn Jakke 676 Olive Plus Kvinders
Brug låget til dine batterier!