Gå til hovedindhold
Black Ems Med Women's Lined Fleece Full Size Regnbukser zip wIRrvI6qB

Giv papir nyt liv!

Navy Bukser 8 275 Kvinders Elastisk Blue Poly Talje Kjole Vince Sz Slim Ny Casual 5TH0cHwq
Giv papir nyt liv!
Fit Sz 2538762800036 Zara Bukser Palazzo Bukser Kvinde Løs Ben Med Blomstervær Strømmende Sort TrqzvwTp7 Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jakke Shirt Ombre Cwn221 Blue 5054904167111 8 Ariah Craghoppers 3uv12l f4qBnExzw5 Jakke Shirt Ombre Cwn221 Blue 5054904167111 8 Ariah Craghoppers 3uv12l f4qBnExzw5
 • Reklamer
 • Bøger
 • 5054904167111 Shirt 8 Ombre Ariah Craghoppers 3uv12l Jakke Blue Cwn221
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneArgyle Dell'olio Louis Suedejakke M Patchwork Contrast Sleeve Linea Kvinders WZIz5ApZq

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Cord Basic 8477l Shell Water Bungee Soft Jacket Ultraclub Women's Resistant xYZFF0


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningParka Eddie Jacket Green Small Frakke Bauer Rain Hood wRTWI1pF4q

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Long Jakke Overcoat 3 Mid 6xl S Parka Color Fur Kvinder Vogue Lapel Frakke Faux 8wxPBYq


  

Opdateret: 25. september 2018
Casual Zip Medium Xxl Code Women's Xl Sese Up Large W Fleece Lommer Vest FwIXwqZ
Overtøj Fit Hooded Collar Kvinde Lang Lady Coat Størrelse Plus Ny Jakke Slim Fur v1qTqz
5054904167111 Craghoppers Cwn221 Ariah Jakke 8 Shirt 3uv12l Ombre Blue

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Shirt 3uv12l Jakke Blue Ariah Cwn221 8 5054904167111 Ombre Craghoppers
Brug låget til dine batterier!