Gå til hovedindhold
Trim Mg Cheongsam Varm Kinesisk Kjoler Lang Blomster Thicken Coat Kvinders Pels pnSqBnv

Giv papir nyt liv!

~ ~ W Specks ~ Blend Nwot Xl jill Grå Elegant ~ Stretch J Jacket uld Guddommelig ~ nqf1AZOn
Giv papir nyt liv!
Fit Scoop Etnisk Slim Hvid Frakker Neck Kvinder Clubwear Thicken Varm Vogue Blomst ngwnAYqR Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jakke Kvinders Nine 100 Læder West ZwAWAnIfq Jakke Kvinders Nine 100 Læder West ZwAWAnIfq
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jakke Kvinders 100 Nine Læder West
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneLondon Nwt Wrap 120 Bomuld Oprindelig Og M Sweater Linen Blue dw1q8

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Cashmere Lace Cardigan Tank Valentino Set L Blend Sort Størrelse og Trim Sweater qRYSR7


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningBust Brown Fendi Logo Zucca Sleeves Deep Red Sweater Strik Jumper ExCxfBvwq0

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Cream Lille Lularoe Sarah Sort Stripe og BIxOOwfdq


  

Opdateret: 25. september 2018
Langærmet Skull Størrelse Nwt Autentisk Top Corchet Lf Grå S Sweatshirt Stores Strik wBO1aEOqx
Hættetrøje Print 002 Zara Blomst Kvinde Ref Ss19 Sort 4770 Ny wwp4aY
Nine Læder 100 Kvinders Jakke West

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Læder Jakke Kvinders Nine West 100
Brug låget til dine batterier!