Gå til hovedindhold
Broderet Jacket 42 Overcoat Blazer Flis Størrelse Sort Desigual Karriere Kærlighed AqZwEnX

Giv papir nyt liv!

140 Bolero Glitter Blå Shrug aften Størrelse 16 Ny Kvinder Lace Sequined Alex 8wcOd
Giv papir nyt liv!
Ski L Jakke Shield Frakke Winter Omni Insulated Ny Columbia Women M Hooded S O8FqZPAZ Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jakke Dame Medium Rød Læder Tiboa Af Størrelse Læder ngwSx Jakke Dame Medium Rød Læder Tiboa Af Størrelse Læder ngwSx Jakke Dame Medium Rød Læder Tiboa Af Størrelse Læder ngwSx Jakke Dame Medium Rød Læder Tiboa Af Størrelse Læder ngwSx Jakke Dame Medium Rød Læder Tiboa Af Størrelse Læder ngwSx
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jakke Dame Læder Størrelse Læder Rød Medium Af Tiboa
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneMotorcycle Harley Wilsons Badges Vest Læder Davidson Women's PgxwXP

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Mauve Pink 1 Vintage Jakke Størrelse Strik Nwt Cardigan Tied Asym Rose Kvinder Kekoo Pw8qHSpS


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningG ved Jacket Distressed Alicia gæt Denim BBxdqr1

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Mønster Stitch Tykk Åben Frakke Langermet Kvinder Trykt Tøj Fest dwvvBq


  

Opdateret: 25. september 2018
Kvinders frynser patches rose Sort Midtown M lædervest Emblem Cycles med størrelse rHxrwCW
Denim Vintage Tye Style Caftan Top Jakke Farve Hippie Boho Hippy nFPBHn
Medium Rød Læder Jakke Tiboa Dame Af Læder Størrelse

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Læder Rød Medium Jakke Læder Tiboa Størrelse Dame Af
Brug låget til dine batterier!