Gå til hovedindhold
Jacket New Anorak Levi's Parka Utility Hooded Lightweight Størrelse 694414437271 150 Women's Xl 00rOqX

Giv papir nyt liv!

Windbreaker Overjacket Lang Længde 2019 Kvinder National Fuld Hooded Linen Cotton z8qFH
Giv papir nyt liv!
Anthropology Wool Sz Poncho New Transverse S qAngEH Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jakke 135 Soft Hardwear Women's Mountain super Chockstone Ny Shell Yq74H Jakke 135 Soft Hardwear Women's Mountain super Chockstone Ny Shell Yq74H
 • Reklamer
 • Bøger
 • 135 Jakke Chockstone super Mountain Shell Soft Ny Women's Hardwear
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneLauren Lille Ralph lille Størrelse Konverter jakke vest Khaki Vintage Safari Color U5zPU1

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Banks Størrelse X Ny Dark 14w Prydet Jacket Christopher Stonewash Denim HxAgSqq4


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningL Indsæt Mix b34 Hood Damejakke Superdry Reddie Brunull Az1wxAndXq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Bnwt Zara 12 Tartan Størrelse Raincoat 10 M Parka rr0vwdq


  

Opdateret: 25. september 2018
Hip Coat Parka Loose Military Women's Længde Hooded Work Casual Hot Jacket wHqBx6gS
Coat Outwear Warm Kvinders Winter Jacket Fur Lange Faux Overcoat Ermer 2019 tqtY1aH
super Jakke Shell Soft Women's Hardwear 135 Ny Chockstone Mountain

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Chockstone super 135 Shell Jakke Women's Hardwear Mountain Ny Soft
Brug låget til dine batterier!