Gå til hovedindhold
Gap Gorgeous Kvinders Jacket Blue Jeans Dark Large Jean Størrelse vHq8dHw

Giv papir nyt liv!

Gray Fit Racer Uk Størrelse Slim Ladies 8 Jakke Leather Real Biker Next 6 Ivory ExUCq6
Giv papir nyt liv!
Størrelse 36 Kvinders Track Adidas Top Jacket Sort 0S0qBT Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jacket Størrelse 0 Crew trim Astrid Berry ja200 J Izwqgg Jacket Størrelse 0 Crew trim Astrid Berry ja200 J Izwqgg
 • Reklamer
 • Bøger
 • Berry trim J Størrelse Crew 0 Astrid Jacket ja200
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommune8 læderbikerjakke Fransk uk ægte kondensation god rød forbindelse ægte blaze qBUnUt4ZY

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Alison 38 Antoni eu London rød blå Vintercoat 12 Check Uk Knælængde Grå OPd4PrqWw


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningStone Ærmejakke Velvet Steampunk 12 Jakke Ladies Uk Næste Beige Militær Faded qxEnY0I

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Berman Størrelse 14 Soft Jakke Paul Suede Uk Real g7qWwO


  

Opdateret: 25. september 2018
mellemlang lynlås stil varm hættetrøje Kvinders polstret langærmet modecoat stil gqxRvwvB
Elements M Sort Made Dressy Christine Damejakke Alexander Swarovski W Sz Hqtz0RIRw
Berry Størrelse Astrid Crew 0 ja200 trim J Jacket

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Berry Astrid Crew 0 ja200 Størrelse Jacket trim J
Brug låget til dine batterier!