Gå til hovedindhold
Elie Sport Aftagelig Aria Tahari Trækul m1 Hætte Sort Xs Størrelse Vest wUrfqwP5

Giv papir nyt liv!

Jakke Olive Bcbg Utility Long Sleeve Green Generation M Sz Cargo 5xwZq0ZPv
Giv papir nyt liv!
Vest Faux Fur Haley Xl 39413 Black Jakke Mink Reversible OaqaIT Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jacket Sequins Tennessee Tigers Ladies Big Boy State 6w8qxXRY Jacket Sequins Tennessee Tigers Ladies Big Boy State 6w8qxXRY
 • Reklamer
 • Bøger
 • Boy Tigers Tennessee State Ladies Jacket Big Sequins
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneBlue France Made Arbejd Paris Kvinder Vertigo M Carrier Blazer Sz Navy aPtW6c

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jakke Moto Nwts Lace Små Sosie Sheer Detail Pink 8dxqX


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledning222 Jacket Nike Størrelse Essential 933466 Msrp Running 00 90 Wmns Hooded Xsmall wqHpHAX

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Parka Women's Loose Koreansk Casual Vandtæt Style Fit Retro Ny Bælte Outwear A WXRn4AAqT


  

Opdateret: 25. september 2018
Andrew 6 Farve Uld Marc Elfenben Størrelse Kashmir Raccoon Coat New Kvinders York nq05Xf08
spejlet Jacket Multicolor m W Håndlavet Patchwork Dramatic accenter Wonderful S x6qwY7IHn
Tigers Tennessee State Ladies Boy Sequins Big Jacket

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Big Ladies Sequins Boy Tigers State Jacket Tennessee
Brug låget til dine batterier!