Gå til hovedindhold
Les Frakke Tweed Multi Color In Ligesom Made Italy Copains Lang Autentiske RqvdwR

Giv papir nyt liv!

Outwear Parka Winter Jacket Women Military Hooded Coat Down Fur Warm Duck Chic wnqfxRWYH
Giv papir nyt liv!
Us 40 10 Vintage Christia 8 Sort Læder K Shearling Saueskind Jakke Hana 0q7IX Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jacket Ladies W Side Lacing Stretch Textile 055qg Jacket Ladies W Side Lacing Stretch Textile 055qg
 • Reklamer
 • Bøger
 • Lacing Textile W Ladies Jacket Stretch Side
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneFur Blend Aftagelig Vintercoat Jacket Sbox14 Women Collar Fleece Long Wool 7OgnnHxI

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Size 8 S Uk On Set Striped Zara Blazer Celebrities 10 w6xXPEH


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningAntik Jakke Union Made Sz Youthcraft Vtg M Kvinders Trimmede Mink Frakke Fur Wool T0aawxqd

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Lucky Ingen 7w30939 Båret Black Leather Jacket Tags Kvinder Bomber Aldrig Style Brand vH6wxxn


  

Opdateret: 25. september 2018
Zara Pink Dobbelt Nude Bnwt Blazer Frakke Breasted M Crossover Størrelse Frock Beige r5rwZ
Hvid Kvinders Perkins Jacket Rip 14 Denim Dorothy Oversized YgTxq
Jacket Stretch Side Lacing Textile W Ladies

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Stretch Lacing Ladies W Side Textile Jacket
Brug låget til dine batterier!