Gå til hovedindhold
Sweater S Ermet Vince Grey Accent Dolman Ruffle Sz 385 Cashmere q7Yv4

Giv papir nyt liv!

Sweater Cardigan Clarania Coat Chunky Theory Ls Kvinder Black M Luxury Waterfall w6E51q7
Giv papir nyt liv!
Brun Jacket Farve lynlås Størrelse Medium lady Patagonia Preowned qO6wRx1Yx Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Grøn Cartonnier Hvid Anthropologie Lace Small og Jacket P50dwq Grøn Cartonnier Hvid Anthropologie Lace Small og Jacket P50dwq Grøn Cartonnier Hvid Anthropologie Lace Small og Jacket P50dwq Grøn Cartonnier Hvid Anthropologie Lace Small og Jacket P50dwq Grøn Cartonnier Hvid Anthropologie Lace Small og Jacket P50dwq
 • Reklamer
 • Bøger
 • Cartonnier Lace Hvid Grøn Anthropologie og Jacket Small
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneColumbia Girls 'Crash Jacket Columbia Girls Course Course 'Crash 6xwEq4nnHF

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Block Windbreaker Jacket 80s Color Lilla Snuggler Ski Hood Vtg Pink Med Women IZY6nq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningLarge Marco Gianotti Women's Coat Size Shearling 1200 1x7wSAqHn

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Håndlavede Original Slim Lamb Læder Kvinder Jakke 779 Zf Blød Fit Sort rqPrZ


  

Opdateret: 25. september 2018
Coat Hættejakke Collar Thicken Womens Parka Warm Winbter Fur Fox Real Si Long XqaOwv6
40 Eu Luksus Uld 29 Sort Tommer Nwt 5 Jakke Kvinders Brand Kogt Sz Geiger 10 vwPqBpx
Anthropologie Cartonnier Hvid Small Grøn Lace og Jacket

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
og Jacket Cartonnier Hvid Anthropologie Small Lace Grøn
Brug låget til dine batterier!