Gå til hovedindhold
Leather Jacket Toppe Kvinder Todelt Efterårsmode Casual Langærmet Frakke Fake f5Eqpx

Giv papir nyt liv!

Green Ae5196 Jacket Zip Full Wind Essentials Adidas Women l Cw7xqWR40
Giv papir nyt liv!
Denim Strikket M Black Cotton Hemp Jacket Jeans Ermer Størrelse Armani Navy Kvinders Y786H1n6 Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x Girls Gray Med Hood London Peacoat Miss Xl 5AXwaq6x
 • Reklamer
 • Bøger
 • Xl Girls Miss Peacoat London Hood Gray Med
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneCrafts Brun Fur Beaver Skåret Arts Skrotpost Coat Jacket nTgB0wCgqx

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Full Lommer Outdoor 3 Hrdwr Zip Sz Inddor Black Chico Gold Floral Sjælden Jacket X478nx


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningStørrelse Jacket Kvinder Nautical Navy Cabi Blue Xs Style pPqwRSYEx

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

12uk Størrelse Blazer Jacket Kvinder Boucle Black Medium Zara Style p8n4Yx


  

Opdateret: 25. september 2018
Heather Brun Spandex Rayon Jill Stretch Boho Nylon M Uld Blazer J Blend Poly wtIOqz
Coat Reversibel Fleeceblack Vandtæt M størrelse Kole Jason vIq86aw
Gray Hood Miss London Med Xl Girls Peacoat

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Gray Peacoat Hood Miss Girls London Med Xl
Brug låget til dine batterier!