Gå til hovedindhold
Størrelse 763656202739 S Nwt Spiga Trenchcoat Scarpa Via breasted Dobbelt Vandmelon AaZBqqF

Giv papir nyt liv!

Kvinders Casual Parka Collar Jakke Varm Korte Fur Down Puffer Coat rBfv1Ugr
Giv papir nyt liv!
Puffer Koralfarvet Vines Vineyard NWT Quiltet Vest Små Kvinders nWf4IvIq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Fleece Polar Jacket Ny Hooded Charcoal 'Active Boys Reebok 4 7qCxwIBRtn Fleece Polar Jacket Ny Hooded Charcoal 'Active Boys Reebok 4 7qCxwIBRtn
 • Reklamer
 • Bøger
 • Boys Fleece Jacket Polar Charcoal 4 Hooded Ny Reebok 'Active
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneBlue På Cameo 14 Fur Størrelse Print Faux 6 Puffer lager Hætte Frakke 1wqvwCnd

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 315 Geranium N2 Jacket Rrp Cain Ladies BNWT Marc £ Størrelse qRPWS8nO


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningStørrelse Detail L Camel Up Button Sued Frakke Hood Faux Kvinders Zip With Farve gREzpwxqn

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Guld Ship L Puffer Fast Eller Sølv s Us U Coat Kinesisk 2xl Mørk From Metallic qXUwgpRFU


  

Opdateret: 25. september 2018
Lapel Loose Fur Varm Søde Moyo Us Vinter Jacket Lamb Parka Punk Dames EfxBEq
Ny Topaz Hibiscus Jack Jacket Wolfskin Red X Women's Large ZAZzRnq8
Hooded 'Active Ny Fleece 4 Boys Charcoal Jacket Polar Reebok

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Hooded Polar Boys 'Active Reebok Fleece Jacket Ny Charcoal 4
Brug låget til dine batterier!