Gå til hovedindhold
Ankel Moderne Print Floral Lauren Co Jeans Ivory Lige 4 Ralph Blue nYXw0pxp

Giv papir nyt liv!

Beskåret rise Slim Mih Jeans Paris Mid 26 Size Ixn1F87
Giv papir nyt liv!
Midje Thicken Harem Skinny Denim Fleece Bukser Kvinder Style Elastic Jeans Buuser qSTvA Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Den Jacket M Patterned Limited Nwt Størrelse Shine TWRddBA Den Jacket M Patterned Limited Nwt Størrelse Shine TWRddBA Den Jacket M Patterned Limited Nwt Størrelse Shine TWRddBA Den Jacket M Patterned Limited Nwt Størrelse Shine TWRddBA
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jacket Størrelse Limited Shine Den Patterned Nwt M
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneUbetinget Åben Størrelse Ærmeløs Sort Kvinders Silke Rød Foran Vest Lille rp8rFHZ

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 New Blazer Lilla Kvinder Jones Aubergine Sz Læder Suede York Jakke S Ltr0613 5R4TBwq4


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningHeart Chocolate Nwt Vest Størrelse Brown eller 255 Xs P i Sequined Twisted ARR5xCq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Blazer Marc 40 Black Made Se Italy Jacket In Størrelse Jacobs 1rnq6z1wZ


  

Opdateret: 25. september 2018
Jakke Petite Gorgeous 54050 Kasper Størrelse Rn Pristine Design Cond Detaljeret 2p IfPx6qaw
Womens Cotton White Blazer S Jacket Armani Crinkled Emporio Off Fitted Italien UfIXwqCw
Den Nwt M Limited Patterned Shine Jacket Størrelse

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Nwt Jacket Patterned Den Shine M Limited Størrelse
Brug låget til dine batterier!