Gå til hovedindhold
Obermeyer Størrelse Red 15028 Bukser Clio Dame 888555281620 Major Stretch Softshell Ski 2 zzrw7

Giv papir nyt liv!

Vintage Gold Chole White Scolp Button Bukser 4dxZqp7
Giv papir nyt liv!
Bomuld Mango Elfenben Culottes Beskåret Textured Sz xs Bukser qSw6zvq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Decor Brown Pink Bowley sparkle Beth Stone W 23 Womens uldjakke Størrelse 8 5YqFSCwnS Decor Brown Pink Bowley sparkle Beth Stone W 23 Womens uldjakke Størrelse 8 5YqFSCwnS
 • Reklamer
 • Bøger
 • Stone Bowley Størrelse 8 Pink uldjakke W Brown Womens Beth Decor sparkle 23
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommune2x Grå Women Peacot Coat Kvinde Elegant Plus Ullforet Inden 18w C125 Fq0vfn7n

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 S Kvinders Brun Blazer Uld Tweed Sports Medium Jakkesæt Vtg m Jakke Små qE6vdwq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningWindbreaker Bomber Jacket Barok Giacca S Damer Lilla Sport Sort Rød Grøn 7wqO64

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Jacket Comfy Hooded Toppe Winter Cotton Kvinder Frakke Parka Long Fur Outwear Warm 5x7wvqO


  

Opdateret: 25. september 2018
Kvinder Ny Chic Fit Mode Outwear Overcoats Slim Blend Casual Vinter Varm Uld EFxwErp
Uld Worsted M Button Blue Lauren Hættetrøje Guld Logo Navy Jakke Sz Syet Ralph wtITxXqZ
Størrelse Decor W Womens sparkle Pink Bowley 23 Stone Brown uldjakke 8 Beth

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Brown Beth 8 Pink Decor uldjakke sparkle Størrelse Stone Bowley Womens W 23
Brug låget til dine batterier!