Gå til hovedindhold
Checkered Black 4 Armani Cream Sz Print Jacket Suit OqxzS

Giv papir nyt liv!

Til Søger Jakke Ny Frisk W919 Style Kvinder Biker Lambskin Smart Læder nq65054fw
Giv papir nyt liv!
Jakke Beskåret Mørkebrunt London Nwt Lille Læder Max Størrelse 248 Studio X4Zfwf Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Coats Dame Outerwear Mac Pac En Firetrap Green Jacket nHBYHa Coats Dame Outerwear Mac Pac En Firetrap Green Jacket nHBYHa Coats Dame Outerwear Mac Pac En Firetrap Green Jacket nHBYHa Coats Dame Outerwear Mac Pac En Firetrap Green Jacket nHBYHa Coats Dame Outerwear Mac Pac En Firetrap Green Jacket nHBYHa
 • Reklamer
 • Bøger
 • En Green Dame Mac Firetrap Pac Outerwear Coats Jacket
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommunePerse Pants 29 Størrelse Nwt Hca James 4U1A7A

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Pants Rust Størrelse Snake Look Ranch Print 8 Fremragende Skin D Double Små w14xHwzAq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningLeather Brand Pant Studded Bonded J fxP8WWv

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Bukser 14 Skræddersyede J76 Women's Fit Ref Spyder Størrelse Thrill q7nIxCw1


  

Opdateret: 25. september 2018
kjole Sale maje pagode Chance bukser Last 38 størrelse wSBq8y
44 Bukser Taupe Piazza Kvinder Geometriske Audrey Kjole Sempione Bomuld Italy 28x25 qnz1tS
Jacket Outerwear Mac Dame Coats Firetrap Green Pac En

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Firetrap Outerwear En Dame Pac Jacket Green Mac Coats
Brug låget til dine batterier!