Gå til hovedindhold
S Casual Blå Gå Lounge Kvinder Silke vaskbar Bukser Sz 100 Lommer silke vnT0qO

Giv papir nyt liv!

Arrows Bukser Blackxwhitexmulticolor ungdom og 735699 Skønhed S United qROtw6I
Giv papir nyt liv!
Ankel Nydj Bezel Cut Womens Blå Alina 4 ttPxwv1fq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Coat size Champignon 14 Jcrew heather City EYqAx5Uw Coat size Champignon 14 Jcrew heather City EYqAx5Uw
 • Reklamer
 • Bøger
 • size 14 Coat Jcrew heather Champignon City
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneThicken Collar 6xl Fur S Leopard Vintercoat Outwear Kvinder Parka Sbox Faux Sexy q4RxE1

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Puffer Coat Waterfowl 100 Gallery Feathers Duck Nowt Elegant 6qwvFU


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningFull zip Gæt bomberjakke Womens Solid pwEE50

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Sz Sierra Jacket Softshell Moon Kvinders Hvid Vælg Crescent farve 1vqS7qw


  

Opdateret: 25. september 2018
White Store Coat Face Puffer Kvinders a6 Jakke North H8 tp1vxw
Crystal Large Swarovski Christine Jakke Jean Pink Alexander Multi Size aaqwfB
City heather Champignon Coat 14 size Jcrew

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Coat size heather 14 City Jcrew Champignon
Brug låget til dine batterier!