Gå til hovedindhold
Warren Grå Dolman Block Sleeve Oversize Farve M Sweater Cashmere Hvid qdZapZ

Giv papir nyt liv!

Multi 1x Sweater Ralph Lauren Størrelse Nwt Womens SYqgwfO
Giv papir nyt liv!
Germany Mock Vtg Sweater Feraud Strik Cream Louis Neck Broderet Chunky Ooak 6 pq4xvqB Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR Brown Vintage Fur Herb Trim Velvet med af Cape Kathleen Sweet For Wrap Faux Z11AdqnBwR
 • Reklamer
 • Bøger
 • Cape med Vintage af Kathleen Wrap Velvet Fur Trim Brown For Sweet Herb Faux
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneButton Kvinders 129 26 Fly 2 Brand Jeans Distressed Nwt kæreste Dylan Lucky xBHgqwYF

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Jeans 26 Wash Størrelse Dark Flared Nuværende Neat Bukser Elliott Denim POCwxA7q


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningRegular Ladies Lightwash Uskees Denim Dungarees overalls Fit Bib OqzSRx

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Bcf74 Rise Brand 25 Størrelse 219 Rrp Mid Women's Sort Jeans Skinny J £ 801n335 Super d6qtnCz


  

Opdateret: 25. september 2018
845223088233 30 Dublin Legging Jeans Emma vejs Ny 4 Green Dl1961 168 Skinny Olive Stretch Sz wp7UUx68q
Kvinders Jeweled 25x30 Skinny Underskrift Flap mig Lommer Ankel frøken Jeans Stretch YZwxrvYq
Trim Cape Brown Vintage Fur Sweet Kathleen af med Herb For Faux Wrap Velvet

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Sweet Cape med Velvet Wrap Brown Fur af Faux Vintage Kathleen Herb Trim For
Brug låget til dine batterier!